Riasztórendszer.

A behatolás jelző rendszer, hétköznapi nevén a riasztó feladata, hogy élesítés után, illetéktelen behatolás esetén, a lehető legrövidebb idő alatt riasztást indítson és jelzést adjon a távfelügyelet felé, valamint minden eseményt az esemény naplóban rögzítsen.                                                                                                  
A rendszer alapvetően 6 összetevőből áll.

1, Központi panel és zónabővítők.: tartalmazzák a zónabemeneteket, kimeneteket, kommunikációs buszok csatlakozóit, akkumulátortöltő egységet és a távfelügyelet kommunikátort, ami akár GSM alapú is lehet.

2,Kezelők: a kezelő lehet LED vagy LCD típusú is. A LED kezelő egy olcsó alternatíva. Ledek villogásából következtetjük ki a zónaállapotot, vagy a hibákat. Az LCD kezelő rendelkezik egy folyadékkristályos kijelzővel, így egyszerűen leolvashatjuk rendszerünk aktuális állapotát. Az LCD kezelő ugyan drágább, mint a LED, de praktikusabb, így egy több kezelős rendszer esetén is javasoljuk, hogy legalább az egyik legyen az.

3,Érzékelők: az érzékelők típusa szinte végtelen. Lakóépületekben jellemzően a passzív infra érzékelők és a nyitásérzékelők játszanak szerepet a védelem kialakításában, de léteznek mikrohullámú és duál technológiás mozgásérzékelők, üvegtörés, rezgés, billenés, vízbetörés, füst, hősebesség érzékelők, infra sorompók. Fontos szempont a megfelelő, jó minőségű érzékelők kiválasztása. A megfelelő eszköz kisebb eséllyel fog téves riasztást kiváltani, mint az oda nem illő, esetleg olcsó noname termékek.

4,Hang és fényjelzők: hétköznapi nevén sziréna, a riasztó rendszer jelzésére aktiválódik. Fontos szempont itt is a minőséget választani, hiszen ez az eszköz van kitéve leginkább az időjárás viszontagságainak.

5,Akkumulátorok: az akkumulátorok biztosítják a rendszer áramellátását áramszünet esetén. Központ, bizonyos zónabővítők és a kültéri hang-fényjelzők is rendelkeznek akkumulátorral. Ezek kapacitását évente ellenőriztetni kell.

6,Vezeték hálózat: amennyiben a rendszerünk nem wireless, azaz vezeték nélküli rendszer, szükség van egy megbízható vezeték hálózatra. A megfelelő hálózat minden esetben vagyonvédelmi, árnyékolt kábel.

A mai modern riasztó rendszert a kód mellett már vezérelhetjük távirányítóval, proxy kártyával, biometrikus scannerrel (ujjlenyomat, arcfelismerő, retina, írisz). Ezeket a lehetőségeket a beléptető rendszerekből integrálták a riasztó központokba. Ezek a központok már képesek arra is, hogy beléptető rendszerként, tűzjelző rendszerként, vagy akár a megfigyelő rendszer részeként megvalósítsanak egy komplex felügyeleti rendszert.

Minden esetben javasoljuk a teljes körű védelem kialakítását, ami magában foglalja az összes nyílászáró nyitásérzékelővel ellátott védelmét, 72 órás áramszünetet is áthidaló akkumulátorok beépítését és 2különböző falfelületre szerelt, kültéri hangfényjelzőt. Természetesen, ha a megrendelő úgy kívánja kialakítunk részleges, vagy minimális védelmet is.

 

Vállaljuk lakó és irodaépületek, üzemek behatolás jelző, beléptető, megfigyelő és tűzjelző rendszerek telepítését,e rendszerek kábelhálózatának kiépítését. Egyedi jelzőrendszerek tervezése, kivitelezése akár extrém környezetben is. Tudunk ajánlani professzionális, de szerényebb tudású, olcsóbb kategóriás rendszert is.

 

Hívjon minket bizalommal, hogy bizonyíthassunk!

vissza

 

Állásajánlat

 

„B” kategóriás jogosítvánnyal rendelkező,

szakképzett villanyszerelőt keresünk!

Érdeklődni lehet:

mail: info@voltalarm.hu

tel. : +36 20 320 86 47


Ki olvas minket

Oldalainkat 6 vendég böngészi

Referencia képek

02.jpg

Szavazások

Honnan jutott el az oldalunkra?
 

Partnereink

 

©2012 www.voltalarm.hu - Minden jog fenntartva!
Amigo-WebDesign. weboldalkészítés